verschillende spelvarianten

Push the button

beide teams hebben bij hun bunker een drukknop die ze moeten beschermer, het team dat er het eerst in slaagt om de drukknop bij de tegenstander in te drukken zonder geraakt te worden wint het spel.

 veldslag

 De spelers worden in twee teams verdeeld. Het team dat als eerste alle spelers van het andere team uitschakelt is de winnaar.

zoek het wapen


de wapens van alle spelers worden in het speelveld verstopt, zodra het spel start ga je op zoek naar jouw eigen wapennummer, dus vindt je het wapen van een andere speler dan laat je deze liggen.  zodra jij jouw eigen wapen vind ga je op jacht naar de vijand. dit spel kan in solo of teams gespeeld worden.

 De president

 Een speler is president (zonder wapen) hij krijgt 1 of 2 bodyguards mee die hem moeten beschermen terwijl de rest de president probeert uit te schakelen, de bodyguards van de president zijn pas af zodra zij op het hoofd geraakt worden. maar zodra de president getroffen wordt is het gehele team af. Voor het aanvallende team geldt dat zodra een speler geraakt wordt deze wel af is en moet dan ook direct het speelveld verlaten.

 Konijnen jacht

 Een speler is het konijn. hij krijgt 100 paintballs mee en heeft 1 minuut de tijd om zichzelf te verstoppen, hierna zullen de jagers jacht op hem gaan maken, maar jagers let op want zodra je wordt geraakt door het konijn ben je af en moet je het speelveld verlaten. Het konijn mag het speelveld pas verlaten zodra hij alle jagers heeft geraakt.

 

Gijzelaars

Van een team is een speler door de tegenpartij gegijzeld, het is de bedoeling dat jij hem gaat bevrijden uit de handen van de gijzelnemers. Zodra je het gegijzelde teamlid vastpak is hij bevrijd en eindigt het spel. Maar let op dat het gegijzeld teamlid niet door eigen vuur wordt geraakt want zodra dit gebeurd is het gehele bevrijdingsteam af.

 Chaos

Een team bestaat uit 2 of 3 spelers, waardoor er zich meerdere teams in het speelveld bevinden. het gevaar kan nu dus van alle kanten komen dus teamwork is nu het allerbelangrijkste.  zodra er nog maar 1 of meerdere spelers van 1 team over zijn eindigt het spel.

free for all


de naam zegt het al, in deze ronde is het ieder voor zich.

 Ren voor je leven

In dit spel worden er een aantal wapens in het speelveld verstopt (bijv 3 wapens op 10 deelnemers), alle deelnemers gaan vervolgens tegelijkertijd het veld in opzoek naar deze wapens. Ren hard maar zoek nog beter en zorg dat jij als laatst levende overblijft.